РАСПОРЕД И РЕЗУЛТАТИ

УЧЕСНИЦИ

ПРОПОЗИЦИЈЕ

ЗАПИСНИК

 

ДЕЦА – ШАМПИОНИ

04.10.2015.

Зонска лига никад узбудљива, неки кажу и никад квалитетнија. Док су се једни окренули будућности убацивши неке нове клинце попут Слоге из Инђије и Слоге из Хртковаца, дотле су се остале екипе углавном ослониле на проверене и искуне играче. Наравно, атракција број један је екипа из Бановаца Дунав 2 која је састављена углавном од деце.
Претенденти за прво место су пред почетак лиге били Словен Рума 2, Шимановци, Бриле Рума и своју шансу су тражила и деца из ШК Бановаца Дунав предвођена искусним Игњатовићем, Жежељом и Станковићем.
Задње коло је било више него интересантно. Док су Бановци Дунав јурили што већу победу, дотле су Шимановци ушли ослабљени против Брилета, неиграњем Јовановића, Шарића и Петровића.
И док су клинци дошли у Пећинце и неустрашиво јурнули на домаћу екипу, дотле је екипа из Шимановаца ослабљена кренула одлучно на Брилета.
Врло брзо су Бановци Дунав повели са 4,5:1,5 у ишчекивању преостала два меча где су наступали брат и сестра, Милош и Марија. За то време, други део екипе је јурнуо у Шимановце да прати драму. Е шта ти је шах, што рече Кљаба. Дошло се код резултата 2:0 за Шимановце. На преосталих 6 табли, резултат се прогнозирао 3:3. И то је одговарало клинцима. Међутим, као кула од карата, после губитка Грекше, Зорића и Милошевић се оклизнуо и славље је могло да крене, јер је стигла вест и да су Милош и Марија победили и уз коначних 6,5-1,5. Да се не задрже на томе, остатак екипе из Брилета је победио и остале три, тако да је са 6:2 победио.
Словен Рума је рутински победила Путинце, Кленак је добио Инђију, а Борац Велики Радинци минималним резултатом Рудар из Врдника.
Спрема се славље, а клинци ко клинци, у неверици питају, да ли смо први, да ли смо први? И онда сузе радоснице код неких. Са разлогом, јер су то они јако желели. Свака част Александру Савићу, Марији Станковић, Алекси Алимпићу, Илији Вуковићу и Милошу Станковићу, сјајној деци! Свака част и осталим члановима екипе без којих се овај резултат не би могао постићи.
Треба им пожелети успеха и у вишем рангу такмичења и као што се причало о њима у Зони, нека се прича и у Сремској лиги.
Али то није све... Бановци Дунав спремају још изненађења. О чему се ради, сазнаћете ускоро....

 

Неки нови клинци 20.09.2015.

 

Прочитај шта пишу новине

 

Најављивали смо велики дерби. Искусна екипа саткана од проверених играча који годинама играју што 3 што 4 лигу екипа Шимановци угостила је екипу из Бановаца Дунав.
Вероватно се и понављамо, али ова деца не престају да одушевљавају. И ако у саставу тренутно нису били ту Тамара и Вукашин Грчић и Марија Станковић, који су позајмљени другим клубовима у 3 рангу такмичења, у дербију је наступило четири дечака. Александар Савић, Алекса Алимпић, Илија Вуковић и Милош Станковић.
И управо ова 4 дечака може се слободно рећи, донели су огромну и за многе незамисливу победу на врућем гостовању код срдачних и љубазних домаћина из Шимановаца. Милош и Илија су на другој и трећој победили, док је Александар Савић на 8 столу ремизирао против до тада непобедивог Спасе Ристивојевића. Храбро се држао и Алекса Алимпић, али је поклекао против расположеног Живка Радивојевића.
Занимљиво је било на 4 столу где је на изглед мирна партија прерасла у праву драму, где су оба краља била у мату. Сналажљивији је био Миодраг Станковић који је донео вођство од 3,5 према 1,5 и тада се победник назирао...
Победе су забележили још и Душан Игњатовић и Далибор Жежељ.
Укупан резултат више него одличан 5,5 према 2,5.
Сада управо ове две екипе су се осамиле на првом месту, стим да Шимановци имају један бод више.
Остаје још два кола до краја. Шимановци имају благу предност, али како год да се заврши ова лига, Бановци  Дунав су показали победнички карактер.

 

 

Шимановци водећи!08.09.2015.

Узбуђења не престају. Притисак које је носило прво место довео је до посртања.
У дербију 7 кола Зонске лиге Срем, домаћа екипа из Шимановаца, угостила је Словен 2 из Руме.
Не зна се која је екипа искуснија. И са оваквим саставима сигурно би се и једна и друга екипа борила и за врх у Сремској лиги.
После велике драме и борбе Шимановци су однели важну победу 4,5 : 3,5 и остали једина непоражена екипа.
Превагу у мечу донели су на другој табли Славиша Спасић против ФМ Мирка Јањића и ветеран Слободан Зорић против Слободана Косијера. Наравно вероватно и најјача омладинска табла Спасо Ристивојевић победио је Немању Јузбашу.

Интересантан меч или други дерби по важности је био меч између екипа Бриле из Руме и Бановаца Дунав 2. Те екипе су једини пораз доживели од Словена 2 и пре овога кола имале су да уз победу задрже прикључак за водећима.
Почетак меча није добро обећавао за Бановце Дунав 2 јер су се појавили због кадровских проблема само са 7 играча. Од тих 7 играча, 4 играча деца и то 2003,2005,2005 и 2006 годиште.
И управо та деца су донела 2 важна бода, с тим што је Милош М Станковић остварио једну од најзначајнијих победа у каријери победивши још увек сјајног Симеона Попића. Александар Савић и Алекса Алимпић забележили су важне ремије. Марија Станковић је остала задња да игра и после велике борбе уз доста присутне треме, изгубила.
У дому пензионера је завладала права еуфорија када су угледали дечицу која се равноправно и више од тога боре против њихових суграђана. Побрали су Аца, Алекса, Марија и Милош све симпатије и нису крили одушевљење. Чак и конобарица која не зна правила шаха, запитала је на крају: „ Да ли је девојчица победила?“
Добри домаћини који су имали сјајну подршку поклекли су са 5 : 3.
Победи су потпомогли Душан Игњатовић, Бранко Симоновић и Миодраг Станковић.
Важни бодови се носе у Бановце, па ако не буде неких изненађења, Шимановци ће имати још једну препреку звану Бановци Дунав 2 и сјајна деца ће сама одлучивати да ли ће успети да се пласирају у 3 лигу.
То би свакако за њих био невероватан успех. Шимановци су свакако сада највећи фаворити и најозбиљнији да се после више година врате у 3 лигу.

Остало је још 4 кола и чуда су могућа…

 

 

01.06.2015.

Први део сезоне полако се приближава крају. Екипе све уиграније жељне надигравања, добрих партија и победа. На крају сезоне само најуспешнији улази у виши ранг такмичења.

Пре једне деценије у појединим лигама се играо и бараж, што није лоше. Постоји бар четири пет екипа које желе прво место.
За сада после одиграних четири кола, екипе из Руме, Бриле и Словен незаустављиво грабе. Тако је Бриле са 7:1 победио нејаку екипу из Путинаца, док је Словен рутински победио Рудар са 5:3.

Бриле је сигурно уз Бановце Дунав 2, Борац Кленак и Путинце освежење за Зонску лигу Срема и за сам шах. До пре 4 године, ових тимова није било.
Према речима Драгише Јакића, секретара Брилета и једног од најагилнијих спортских радника, на мечевима када се игра у Руми буде и 100-тинак људи који пружају подршку и гледају Зонску лигу Срем.

Шимановци су такође без пораза. После Хртковаца и Великих Радинаца пала је екипа из Пећинаца. Искусна екипа предвођена Владом Шарићем стрпљиво гради и чека своју шансу.

Следеће коло ће бити интересантно и узбудљиво.Велики дерби у Руми између два тамошња клуба. Бриле је домаћин против Словена. Очекујемо да ће тај меч привући и рекордну посету у Дому пензионера. Меч високог ризика судиће искусни и непристрасни Слободан Ушљебрка.
Поред тог меча биће интересанто и у Шимановцима који дочекују екипу из Кленка.
Претенденти за улазак у виши ранк водиће беспоштедну борбу.

У Сремској лиги не престаје да буде узбудљиво. Више од пола лиге се бори за улазак у виши ранг. Колико је изједначено говори статистика: од 20 одиграних мечева, чак 12 је завршено 4:4.
У 4 колу нерешено је било у мечевима Једнота – Слога Инђија, Раднички Шид – Подунавац и Цар Урош Јазак – Цемент Беочин.
Победе су забележили Младост против Баноштора и Сремац Војка против Лаћарка.

Тренутно води екипа из Војке са 9 бодова испред Слоге из Инђије која има 7 бодова и мечом мање.

И следеће недеље биће интересантно. Подунавац дочекује Баноштор, Слога Инђија – Раднички и Сремац Черевић – Једнота.

 

 

24.05.2015.

Дерби Зонске лиге Срем је одигран у Бановцима Дунав. Оно што је заборављено давно, подсетили су гости из Слована Рума. Живко Матијевић, капитен екипе је поклонио клубу домаћина шаховски сат и фигуре. Предиван гест пред почетак сусрета. У екипи Слована искусна екипа предвођена ФМ Јањић Мирком решила је да уђе у виши ранг. Бановци Дунав су имали кадровских проблема, па нису наступили Жежељ и Савић.
Врло брзо гости су повели са 3-0. Након два бода домаћина, па још један пораз домаћина, на првом столу Милош Станковић није могао више против ФМ Јањића од ремија. На тај начин Слован је обезбедио победу, а за убедљивији тријумф побринуо се Косијер, који је извукао реми против Добричанина.
Од осталих резултата треба напоменути рутинску победу Брилета против Борца из Кленка.
Тако су једине две непоражене екипе управо из Руме, које најављују велику борбу за прво место до краја.

 

18.05.2015.

Кренула је и сезона 2015 у трећем и четвртом рангу тамичења лига Војводине.

И ове године лиге ће бити занимљиве и уједначене. Оно што свима недостаје јесу финансије којих је из године у годину све мање и мање.
Прошле године је у виши ранг отишла екипа ШК Бановци Дунав, а из 2 лиге испала екипа Младост из Нове Пазове.
Када завиримо у састав 11 екипа, можемо да закључимо да су се у Сремској лиги сви мање више појачали на 7 и 8 табли, односно где играју жена и омладинац, што је резултат и двојних регистрација.
Сремска лига ће бити изузетно уједначена и више клубова ће се борити за наслов првака. Из те трке би једино изузео ЛСК и Цар Урош који ће се грчевито борити за опстанак.
Управо задње две табле у релативно једнакој конкуренцији на првих шест табли ствараће разлику. Можда најквалитетнију 7 и 8 таблу имају Раднички Шид ( Анђела Бојичић и Иван Марјановић) Сремац Војка ( Тигран Окиљ и Драгана Црнобрња) Подунавац Белегиш ( Александар Веренчевић и Марија Станковић) и Младост Нова Пазова ( Тамара и Вукашин Грчић ).

После два кола резултати су управо такви. Уз бројне нерешене екипне мечеве. Победе су забележили Слога Инђија против Подунавца, Сремац Војка Једноту Шид и Раднички Шид Сремац из Војке.

Биће узбудљиво и неизвесно до последњег кола.

У ЗОНСКОЈ лиги Срем наступа такође 11 екипа. По први пут, Слога из Инђије је пријавила другу екипу. Прошле године је у виши ранг отишла екипа Једноте из Шида.
Поједине екипе су се појачале. Тако су екипе из Руме ушле спремне да се боре за прво место. Из прикрајка вребаће млада екипа Бановци Дунав и Шимановци на челу са Владом Шарићем.
Екипу Словен 2 појачао је ФМ Мирко Јањић и са провереним играчким кадром Лазићем, Мићићем и осталима важи за фаворита број један.
У Бриле су дошла два играча из Словена и то Радић и Попић, па са Јакићем и друговима такође оправдано конкурише за прво место.
И резултати томе иду у прилог. Пошто је у првом колу Словен 2 био слободан у другом је демонстрирао силу и доста лако савладао другу екипу из Инђије Слогу 2.
Бриле баш као и Бановци Дунав имају по два тријумфа и налазе се тренутно на челу табеле.

Екипа Бановци Дунав су у овој лиги пре три године покренули одличну формулу за стварање нових играча, кроз убацивање деце из сопственог погона. Тај рецепт су прошле године преписали Путинци, а ове године и Слога из Хртковаца је дала предност деци на пар табли.
Бановци Дунав ће и ове године имати деце у екипи. И поред тога што су на двојну послати Марија Станковић ( Подунавац ) Вукашин и Тамара Грчић ( Младост ) ту су клинци који се намећу као лидери.
Управо Стефан Љушић са Илијом Вуковић и Милошем Станковић предводе екипу.
Уз помоћ играча који немају места у првој екипи, то ће бити одличан састав. Када томе придодамо још два кадета Александра Савића и Алексу Алимпића, формирала се екипа вредна респекта.

У трећем колу ће бити први велики дерби и то у Бановцима Дунав где се дочекује екипа из Руме и то Словен 2.
Мечеви се играју недељом од 10 часова.