РЕЗУЛТАТИ

 

И ми смо део елите!

26.11.2017.

 

КЛИК ЗА ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА

 

Отишле су тихо, без превелике помпе, очекивања. Само им је речено да уживају и да се играју. То су и чиниле... Под будним оком најискусније Јасне Шакотић, Ана и Марија су у једној опуштеној атмосфери вукле своје потезе за шаховском таблом.  Увече, након одигране партије, упутиле би се у вечерњу шетњу, прелепим центром Новог Сада.

Прошле године су биле шесте. Јуриле су медаљу, што би и тада био велики успех. Ове године су пожелеле да на њиховим грудима лежи једна од медаља.  Нису ни сањале која...

Са собом су понеле амајлије из својих дечијих соба и закорачиле у свет одраслих у покушају да им се супротставе. Ана Шакотић има само 14, а Марија 12 година. Баш њих две су показале на овом такмичењу велику дозу озбиљности, концентрације и жеље за победом. Јасна као најискуснија дала је тон овој екипи која је заслужено освојила прво место и пласман у елиту. И код кризних ситуација су сјајно реаговале, што је резултовало импресивним екипним резултатом. Нису се уплашиле могућег првог места.  Екипа није претрпела пораз за таблом и као четврти фаворити, једног по једног фаворита доста уверљиво победили. На почетку је побеђена неугодна екипа Дневника са 2,5:1,5, која је на крају заузела друго место. У другом колу побеђена је Краљица из Петроварадина први фаворит са 2:1, у трећем колу савладана је Сента други фаворит  са 2,5:1,5 која је била трећа на крају, а у четвтом колу истим резултатом трећег фаворита  Омладинац.
Пето коло је служило за славље. Девојке су мирољубиво и брзо склопиле ремије са екипом Дама и безбрижно одгледале борбу за друго и треће место.

Вођене су фантастичне партије, које су трајале и преко четири сата. По речима судија, виђене су веома квалитне и борбене партије које су биле у веома фер и коректној борби.

Ана и Марија су имале снажну подршку и од својих очева, као и од Јелене, која је била спремна сваког часа да ускочи у тим.

Бановци Дунав су овим резултатом остварили свој највећи клупски успех. Ово је веома значајно и за општину Стара Пазова, која сада има још једног прволигаша и још једну слатку муку...

Жеља нам је да овај сан траје што дуже. Ове девојчице, Ана и Марија са Јасном и Јеленом то свакако заслужују. Када се слегну емоције, правиће се планови за елиту. Времена за славље и нема превише, али ће се оно свакако уприличити где ће бити позвани пријатељи клуба да се заједно са нама радују историјском успеху...

Док ово пишемо, стижу велики број честитки из земље и иностранства. И овом приликом се свима захваљујемо свима вама који верујете и навијате за  нас.

 

 

23.11.2017.

Ништа ново... Све је исто као прошле године, скоро исте екипе играју, исто тако и оне које не играју.

У Новом Саду у Фонтани, одржава се 23. Екипни шампинат Војводине у шаху за жене. Ове године још мање клубова. Само дванаест. Највећи фаворит за улазак у виши ранг је екипа Краљице из Петроварадина. други фаворит је Сента, трећи Омладинац, а четврти фаворит је екипа из Бановаца Дунав.

Обавезу да играју имали су клубови чије су мушке екипе чланови прве и друге лиге. Недостају екипе из Старе Пазове, Инђије, Бешке, Крајишника и Војводине. Казна за неиграње екипе је 20000,00 ( двадесет хиљада ) динара.

Надамо се да ће ново руководство да ово наплати и документује кроз форму уплатнице на рачун ШСВ-а, а онда да организује камп за девојчице и развој женског шаха. Преведено, да би боље разумели они који не разумеју, уместо што се праве некакви брзопотзни, и рапиди, под окриљем ШСВ-а где се после тога добро једе и пије...тај новац треба паметније да се потроши, наменски !

Очигледно да појединим екипама више одговара да „плате“ казну кроз прављење таквих екипних турнира где се не поштују правила ко за кога игра. За следећу годину сам чуо да ће Босманово ( читај Дражићево ) правило о једном играчу из друге екипе одомаћити и да ће неометано моћи играти. Велемајстори спремите се...

А шта се дешава у Новом Саду. Девојке се одлично забављају. И оне играју шах и оне се друже и такмиче... Екипу Бановаца Дунав и ове године представљају Јелена, Јасна, Марија и Ана. Две мајке и две ћерке, покушаће да се домогну још бољег пласмана него прошле године. Добро су стартовале, победивши неугодну екипу Дневника са 2,5:0,5. Већ сутра против првог фаворита Краљице...

Држимо им палчеве...