Светосавски екипни турнир кадета 30.01.2017.

Није било тако давно, када су се појавили на шаховској сцени...
На једном од првих турнира, екипу Срема су „ономад“ чинили ученици трећег, другог и првог разреда. Илија, Милош, Вукашин, Марија и још неки, били су само слабашни спаринг партнери тадашњим шампионима.
Јуче ме је Петар Миличевић подсетио, да сам још тада предвидео да ће то бити све сами шампиони и да ће екипа Срема освојити овај престижни трофеј. То се у недељу и догодило.И ако је ово један од турнира, где се прикупља позитивна енергија и одмара од значанијих турнира, жеља за победом код деце никад није мањкала. Изнова се доказује и побеђује.
И ове године у недељу 29. јануара у холу СПЕНС-а виђена је велика борба између репрезентација Срема, Баната, Бачке и Новог Сада. Прехладе су учиниле да се поједини играчи нису одазвали да учествују на овој шаховској представи. И ако хладно у холу СПЕНС-а, малим шахистима је од адреналина и енергије које су производили било топло, па су скидајући јакне за време партија настављали са обрачуном.


Играло се уз темпо игре 20 минута по играчу на осам табли. Од тога, прве три табле су резервисане за ученике од петог до осмог разреда, друге три табле за ученике од првог до четвртог разреда, а седма и осма табла резервисана за девојчице.
У екипи Срема чак четири шампиона Војводине, Мила Раденковић, Марија и Милош Станковић и Вукашин Грчић.
Екипа Новог Сада предвођена Дејаном Оморјаном, Миом Мићин и Ањом Јовановић.
Банат са шампионком Маријаном Билић на првој табли и Бачка са Стефаном Лончарским.
На крају убедљив тријумф Срема заслужено, испред Новог Сада на другом, Бачке на трећем и Баната на четвртом месту.
Екипу Срема поред поменутих шампиона чинили су и Илија Вуковић, Александар Савић, Матеја Илијев, Мина Раденковић и Милена Добријевић.
Догађај су отворили председник ШСВ Мирослав Копања и секретар Данко Бокан. Поред пехара и медаља за све учеснике, обезбеђена су пецива и освежења за све учеснике.
У прелепој атмосфери, уз пуно дружења и раније склопљених пријатељстава, деца су плесала на шаховској позорници, а пратиоци уживали у њиховој представи.