7 СВЕТОСАВСКИ КУП ВОЈВОДИНЕ 30.01.2016.

 

Седму годину за редом у организацији ШСВ одржава се овај КУП који окупља најбоље кадетске селекције Срема, Баната, Бачке и Новог Сада, састављене од 6 дечака и 2 девојчице.

Идеална прилика да се после озбиљних кадетских мечева који су одиграни у Суботици на кадетском, још једном окупе скоро сви освајачи медаља у групама до 16 година, односно ученици који иду у основне школе.

Ове године селектори су били за Нови Сад ФМ Жељко Медар, за Бачку ФМ Јосип Декић, за Банат Драган Ћирић и за Срем Миодраг Станковић.

Турнир су отворили председник ШСВ Мирослав Копања и секретар Данко Бокан. Подршку су имали од стране Петра Миличевића и НА Станиславе Недељковић.

За разлику од прошлих година, ове године временски услови у Спенсу су били наклоњени деци.

У првом колу ( на chess results je грешка па су замењени прво и треће коло?? ) Бачка је сигурно изгубила од Срема 2-6, Нови Сад је тесно победио Банат са 4,5-3,5.
У другом колу је виђен дерби меч између Новог Сада и Срема који је и одлучио свеукупног победника. Изједначених састава на крају је ипак славио Нови Сад са 4,5 – 3,5 док су у другом мечу Банат и Бачка играли 4-4.
Треће коло је донело убедљиву победу Новог Сада против Бачке са 8-0, а Срем је тесним резултатом поразио екипу Баната са 4,5-3,5.

На крају Нови Сад први, Срем други, Банат трећи и Бачка четврта.

Од појединаца из Новог Сада истакли су се Дејан Оморјан са 2,5 и Никола Марковић са 3 поена.
Код Срема истакли су се Вукашин Грчић са 2,5, као и Милош Станковић и Илија Вуковић који су имали по 3 поена.
У Банату Маријана Билић такође максимална са 3 поена.
У екипи Бачке најбољи су били Ненад Паштровић и Матилда Навратил са по 2 поена.

Организатор се постарао да деца ужинају и уживају у сланом и слатком програму од пецива и освежавају се са сокићима.
Наравно као по старом добром обичају, било је довољно и за пратиоце који су будним оком пратили узбудљива дешавања на 64 поља.

На крају пехаре су уручили Јосип Декић, Миодраг Станковић и Станислав Клишанић – Дека.