Oпен Шумадија  15.08.2015.

 

Резултати 

Од 10 до 15 августа одигран је један одличан турнир у Крагујевцу. Шумадија према броју играча заслужује да овакав турнир буде далеко бројнији. Ипак 26 учесника заслужује сваку похвалу. Агилне судије Пера Милошевић и Слободан Марчетић, маестрално су одсудили турнир. Пошто је био отвореног караткера, учешће су узели и три представника клуба ШК Бановци Дунав.

Изнад сваког очекивања Милош М Станковић је остварио изванредан резултат и још много боље игре. Они коју су га по први пут срели кажу да се ради о вансереијском таленту и причано је све у суперлативу. Надамо се да ће му овај турнир бити подстрек за још веће и боље успехе. Марија Станковић је играла у границама својих могућнсти са назнакама да може далеко више. Турнир је одиграо и њихов пратилац Миодраг Станковић.

У хотелу Шумарице након заиста велике борбе победио је Драган Ђорђевић испред великог фаворита турнира ФМ Радосављевића.

Прва награда је износила 10000, а подељено је још 8 награда, јер је поред 7 редовних подељена награда за најбољег 8 испод 2200 рејтинга, као и за најбољег омладинца. Организатор се потрудио и да додели специјалну најграду за НАЈПРИНЦЕЗУ ОПЕН ШУМАДИЈА, која је припала Марији Станковић.

Учествовало је и око 6 младих што турниру даје посебну драж.

Према речима организатора, жао им је што у овако тешким временима нема више слуха за шах, али их радује одзив играча и на самом завршетку турнира пожелели су да следеће године буде још више играча и још боље награде.

Овај турнир је показао да се шах на овим прсторима игра, да је било доста узбуђења, напетости и обрта и да је заслужено победио Драган Ђорђевић.