Шампиони!

28.09.2014.

 

Коло пре краја, прва екипа ШК Бановци Дунав се пласирала у 2 лигу.
После једне године проведене у 3 лиги, поново се враћају међу друголигаше. Прошлогодишње испадање ће им засигурно помоћи да се за следећу годину добро припреме и покушају да се што дуже одрже у друштву најбољих.
Заслуге за овај изванредан успех имају многи, почев од играча, преко руководства клуба. Ипак људи без којих овај успех не би био овакав, јесу свакако играч и тренер Славко Азарић, алфа и омега клуба секретар Душан Игњатовић и агилни председник клуба Миодраг Станковић.
Хармонија у екипи је виђена током читаве лиге. Свако од играча је добио шансу да заигра, али су главни терет изнели, Секулић, Азарић, Гајин, Вујасиновић, Мирослав Јовановић, Молдовановић, Љушић и Марија Станковић. Ту се нашло места и за Јелену и Милоша Станковића, Вукашина Грчића и Слободана Кљабу Јовановића који и на крају седме деценије игра као младић.
Подршка и ове године од стране СО Стара Пазова, МИС Јовановић, Медиус, РТВ Стара Пазова, Пазовачког огледала, „Win oil company“, ОШ Слободан Савковић и њеног директора Бошка Милојевића као и многих шаховских аматера, који су пратили мечеве клуба.
Прослава уласка екипе у 2 лигу биће свакако обележена према речима председника клуба, о чему ће спортска јавност на време бити обавештена.

 

Jeсењи део првенства 7 и 8 коло 14.09.2014.

Одиграна су већ два кола у јесењем делу првенства. Сремска лига можда никад изједначенија и интересантнија. Борба за улазак у виши ранг се води између 3 екипе из општине Стара Пазова и то Сремца из Војке, Подунавца из Белегиша, Бановаца Дунав и Цемента из Беочина.

Три кола пре краја, али се још увек не зна шампион. Оно што је очигледно јесте да највеће шансе имају Бановци Дунав да се врате у другу лигу, јер им остаје још два меча, а најближем Цементу беже 5 бодова. Неки кажу да је то недостижно, али не треба се унапред радовати. Екипа је забележила још један тријумф и са 7 победа и једним нерешеним, са мирном атмосфером у екипи, чека екипу Подунавца у наредном колу.

Екипа Сремца, која је једног тренутка опасно угрожавала Бановце Дунав, оклизнула се у 7 колу и играла само нерешено у Черевићу.
У 8 колу виђен је сјајан дерби лиге, где су се састали Подунавац и Цемент у Белегишу.
Домаћи су били ослабљени неиграњем женске табле, па је резултат после сат игре био 1,5-0,5 за госте. Убрзо отац и син, Веренчевићи доносе победе и вођство од 2,5-1,5. Ту није крај. Остојин уместо да донесе изједначење, јер је могао шта је хтео, дозволио је да нокаутираног Тадића прво подигне на ноге, а онда и да му поклони победу за 3,5-1,5 за домаће. Чинило се да је победа близу. Тако нису мислили, Пушкаш против Домоњија, Ковачевић Горан против Ђурђевића и ФМ Ујхази Иван против појачања Подунавца, Милоша Растовића. Веома борбено, прво Пушкаш који је био изгубљен на почетку партије, побеђује, затим ФМ Ујхази доноси изједначење, а Петар Ђурђевић, бескомпромисни борац, поклекао је пред налетима расположеног Ковачевића. Овим поразом и екипа Белегиша губи корак за лидером.

Следеће недеље кошијски дерби, али и дерби лиге између Бановаца Дунав и Подунавца из Белегиша.

 

Бод раван победи!

15.06.2014.

Срећа прати храбре. Пут у Војку је био проткан ситним проблемима. После Азарића и Секулића, двојац од којих се највише очекује су сигурно Гајин и Вујасиновић. И док је Гајин мучио муку, како играти против својих ( рођен и живи у Војки ) други није био у могућности да буде на располагању.
Услед тога, ужи колегијум је донео одлуку да младог Љушића прекомандује међу 6 сениора, а да Вукашин Грчић и Марија Станковић на 7 и 8 таблу и направе чудо, односно да бар донесу бод. Они су урадили више од тога, па су донели 1,5 и уз искусне Азарића и Секулића који су забележили победе уз пола бода Гајина донели су нам екипни бод. Неко би рекао, па могао је и Гајин да победи, али могао је и да изгуби. Овако, остаје још јесењи део где се очекују два тешка меча, против Беочина и Белегиша.
Доста изједначена лига, где резултат пуно зависи од расположења екипа.
Летња пауза добро ће доћи свима, а они који желе да се лично доказују, јуре рејтинг поене и одиграју сјајан турнир нека дођу у Старе Бановце од 21 јуна, све у организацији нашег клуба и ОШ Слободан Савковић.