Шахисти демонстрирали силу у Сплиту 23.08.2017.

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

 

Спортске игре младих  у Сплиту 2017 19.07.2017.

Спортске игре младих имају традицију одржавања од 1996 године. Из године у годину, све масовније уз бројне спонзоре и промотере, сврставају ову манифестацију међу пробране у нашем региону. Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија под слоганом : „Живимо живот без дроге, јер дрога одузима живот“ спроводе заједнички ову манифестацију. Акција је подржана и од стране МОК-а и Светске фудбалске федрације. Ту су и бројни промотере и земље и Света попут Немање Матића, Дејвида Бекама, Жозе Муриња, Милорада Чавића и других.
Циљ је да се деца из региона на бесплатном летовању друже и спајају порушене мостове. То остварују они најбољи који су били најбољи у 10 спортских дисциплина на градским такмичењима  и у супер финалу.
Ове године финале се одржало на Аци циганлији, а поред малог фудбала, рукомета, баскета 3 на 3, атлетике, одбојке, одбојке на песку, између две ватре, стоног тениса и тениса, нашао се и шах. У Сплиту од 17. Августа до 22. Августа биће одржано суперфинале.
Оно што интересује свет шахиста, у Сплит путују код млађих девојчица Ања Јовановић Нови Сад, Софија Стојановић Врање и Ирина Вујатовић Београд. Код старијих девојчица пласман су обезбедиле Маријана Билић Кикинда, Марија Станковић Стари Бановци и Уна Нешић Београд. Код дечака млађих Марко Милановић Панчево, Душан Башалић Зајечар и Вукашин Орлић Нови Сад и код старијих дечака Алекса Алимпић Земун, Петар Спасић Врање и Милош Станковић Стари Бановци.
Интересанто је да се међу дванаест шахиста нашло три представника из ШК Бановаца Дунав, а то су Алекса Алимпић и брат и сестра Милош и Марија Станковић.
Пожелимо нашима шахистима, али и осталим спортистима пуно среће и успеха на самом такмичењу, али и да са се врате са новим склопљеним пријатељствима и позитивним вибрацијама самог догађаја.