Oкружно школско такмичење у Срему 21.03.2015.

Субота је осванула сунчана и ведра и најавила дуго очекивано пролеће. Дан као створен за дружења и ширење позитивне енергије.

Као шлаг на све то, на распореду је било окружно такмичење у целој Србији. Тако се и Срему играо шах. Срем броји седам општина од којих су се на окружно појавили оптине Инђија, Стара Пазова, Рума и Сремска Митровица. Пећинци, Ириг и Шид нису послали своје ученике, јер се нису на време организовали.

И ако најављивано око 75 ученика, окупило се њих 50-ак. Основна школа Доситеј Обрадовић је положила за десетку организацију такмичења. Почев од озвучења, преко уређених учиница, сендвича, сокова и слаткиша за децу, све је било на месту. Нешто величанствено. Агилна директорка Снежана Стојић и испред Јелена Бјелош из ШК Путинаца су се побринули да све изгледа беспрекорно. То је општа оцена.

А деца као деца. Уз грају, јурку и смех, ослушкивали су почетак овог такмичења. Било је ту и шаховских тренера почев од наставника математике у пензији Рашка Ранковића из Нове Пазове, Миленка Мандића из Инђије до ФМ Славка Азарића из ШК Бановаца Дунав. Били су ту и наставници. Неки су по први пут присуствовали оваквом догађају и нису крили одушевљење.  Чак су и спремачице говориле:“Свака част овој деци, од јутрос се такмиче, равно 6 сати, а гледај их као да су сад тек почели“.
Сви су јурили прва места у својим групама и пласман на државно. Улог је био велики, па се то и осетило, јер се у појединим моментима играло у грчу.

Опширније о појединачним и екипним резултатима можете прочитати под РЕЗУЛТАТИ, а ускоро ће изаћи и слике са такмичења.  Награде су уручили директорка школе Снежана Стојић и ФМ Славко Азарић.

Све је то забележила камера Сремске телевизије, па ћемо и то ускоро објавити...

Државно шкоско се одржава 18 и 19 априла, довољно времена да се победници још мало уиграју, спреме варијанте и што спремнији оду у борбу за одличја.

За прву годину доста добро. Сремци су се увезали и према речима координатора за Срем, Миодрага Станковића, следеће године ће учествовати све општине. Самим тим и догађај ће бити како бројнији, а тако сигурно и квалитетнији и неизвеснији.

Пожелимо за крај победницима у појединачној и екипној конкуренцији успешне партије и одличја на државном првенству, уз наду да ће овако добро организованих окружних такмичења и такмичења уопште бити све више...

РЕЗУЛТАТИ

 

Одржано општинско школско првенство 14.03.2015.

Резултати:

екипно дечаци

екипно девојчице

I и II

III и IV

V и VI

VII и VIII