РЕЗУЛТАТИ ЖЕНЕ

УЖИВО


РЕЗУЛТАТИ МУШКАРЦИ

УЖИВО

 

Војводина слави !!! 11.09.2017.

 

Клубови из Војводине имају разлога за задовољство. Прваци су ШК Словен Рума у мушкој и Југовић из Каћа у женској конкуренцији.
Каква драма, какав трилер. Фудбал, кошарка, ватерполо, извините, али шах доноси највише узбуђења и буди најскривеније емоције, дубоко потиснуте у човеку. Секунди су одлучивали... један погрешан потез руши подигнуту кулу од карата. Да, тако се то дешава.... Рума град, домаћин мушког шампионата има разлога за славље. Пре неку годину, ушли су онако тихо, нечујно, без неке помпе, какву обично праве клубови. Руководство клуба се сконцентрисало и усмерило у стварање јаког прволигаша, потајно се надајући да могу да сачекају моменат да се умешају у борбу за шампионски прстен. Дефиловали су разни...тим је прављен. Рубљевски и Косић странци на првој табли су се мењали и сјајно је држали. Игор Миладиновић, давно заборављена звезда деведесетих, бивши омладински првак Света, на другој табли одиграо је одлично. Горан М Тодоровић на трећој и  Мирољуб Лазић на четвртој су оправдали своје табле. На петој је био Мирослав Д Миљковић који је остао непоражен. Шесту таблу је покривао Гојко Лакетић одлично, а седми играч са једном партијом је био Горан Косановић. Честитке  за Словен, честитке за руководство. Надамо се да ће овај успех покренути и клинци из Руме и околине да се дохвате игре на 64 поља.
Своје шансе су прокоцкали Југовић из Каћа, који је доста уложио и надао се да ће са Морозевичем на челу да узме титулу. На жалост, он се касно пробудио, тим је био анемичан што је резултирало тек другим местом. Итака је био тим за који сам навијао, али Иванишевић, Инђић, Вучинић, фајтери, уз Опарина, Вучковића, Шаренца и Димића није могла до првог места. Верујем да су највише желели прво место, али су изгорели. Иванишевић је подбацио и дефинитивно се налази у кризи, надамо се пролазној, али је и шеста табла била слаба. То је узрок тек трећег места.
Из лиге су испали, Црвена Звезда састављена од ветерана, без свеже младе крви, која ће их размрдати и рећи, идемо... Абрамовић, Стриковић, Стојановић, Ђурић, Говедарица и остали нису могли више.
Нафтагас Елемир, навијао сам да останете, али је  недостајао један играч на првој или другој који ће померити остале табле и донети стабилност.
ОШК Параћин је и пре почетка себе прогласио као кандидата за испадање. Млада екипа, храбро се шибала против искуснијих и јачих играча. Велико искуство за овај колектив. Пред вама је будућност...
Треба поменути и три кадета испод 18 година, Радовановића и Ивића који су показали да су будући сениорски репрезентативци. Ивић који је наступао за ВШК је у одлучујућем мечу победом над Ђурићем показао о каквом се потенцијалу ради. Тим тријумфом сачувао је опстанак свом новом клубу. О каквом мајстору се ради знају они за кога је он играо. Браво Вељо!!!
У женској лиги још један шампион је из Војводине. Југовић из Каћа је имао конкуренцију од БАС-a, Рада и Јелице.
Јелица је била највећи фаворит, али је ремијем са Југовићем и БАС-ом и губитком меча од Рада себе избацила из трке за прво место.
Из лиге су испале две екипе. НШК и Рудар из Костолца. Тужно и неозбиљно за Рудар, јер су допустили да се у првој лиги појаве са само две такмичарке.
Стартују и друге лиге, па ћемо ускоро сазнати ко ће у елиту да се дохвати у коштац са овим екипама.

 

Полувреме у Руми 06.09.2017.

Дошли смо и до полувремена на Првој лиги Србије за мушкарце, само што овде нема одмора, већ се одмах наставља по прописаном распореду.
Као што се и претпостављало, водиће се велика борба и за прво место, али и за опстанак у најелитнијем такмичењу.
Амбијент за игру солидан, јер се играло и на бољим местима, али задовољавајући. Има ли изненађења ? Свакако су то екипе Нафтагаса која је и прошле године прежаљена па остала, а и ове године је забележила две победе, против Слоге и Ц.Звезде, као и екипа ОШК Параћин, која је поред победе над Ц.Звездом пружила жесток отпор и НШК-у и била близу ремија.
Непријатно изненађење је ипак Ц.Звезда, која и ако у својим редовима има 4 ВМ и 2 ИМ, ипак нема енергију. Чини се да ту недостају млађе снаге, које би биле права оштрица.  Тако нешто имају остали клубови, попут Ивића из ВШК-а.
Има занимљивих и узбудљивих партија, али има и доста ремија, већ у уводним минутима. Видећемо да ли је то део тактике, јер се игра 11 кола у 11 дана и чува енергија за одлучујуће дуеле или има и другарских ремија. Има свакако и једног и другог, а права узбуђења тек предстоје...
Након пет одиграних кола, Нафтагас, ВШК, ОШК Параћин, а потово Светозар Глигорић, Омладинац и Ц.Звезда имају разлога за забринутост.
У врху, прво место држи Југовић, а прати га Итака и Словен Рума. Управо ће ове три екипе одлучити о прваку, а можда и сам дерби Југовић – Итака.

 

Прва лига Србије за жене и мушкарце 01.09.2017.


Од 01.09. до 11.09. стартује најелитније клупско такмичење Србије за жене и мушкарце. Близу, али довољно далеко, на две локације, жене у Новом Саду, а мушкарци у Руми такмичиће се за прваке Србије.
Код мушкараца, стартоваће 12 екипа и то: Омладинац ( Нови Бановци ) , Јелица ( Горачићи ), Светозар Глигорић ( Панчево ), Словен ( Рума ), Црвена Звезда ( Београд ), Нафтагас ( Елемир ), ВШК Свети Николај ( Ваљево ), Новосадски ШК ( Нови Сад ), ОШК Параћин ( Параћин ), Итака ( Београд ), Слога Амига ( Краљево ) и Југовић ( Каћ ).
Од 12 екипа, половина долази из Војводине, две екипе из Београда и четири екипе из ЦС. Састави су доста уједначени. Највећи просечни рејтинг и вероватно први фаворит је Југовић, а прате их Итака и НШК, али не треба ни друге потценити. Од играча, највећи рејтинг имају Сергеј Рубљевски, Александар Морозевич, Роберт Маркуш, Константин Лупулеску, Драган Шолак итд.
На окупу је и наша сениорска репрезентација, којој ће ово бити и провера пред екипно првенство Европе. Маркуш игра за НШК, Иванишевић и Инђић за Итаку, а Перуновић за Југовић.
Екипе које треба да страхују за опстанак су Нафтагас, ОШК Параћин, ВШК Свети Николај, Омладинац и Слога Амига.
Верујем да ће шампинат протећи у веома узбудљивој и неизвесној борби на 64 поља, а да ће титулу првака понети они најупорнији и они који највише желе титулу првака.
Код жена учествује 11 екипа, јер је екипа Нестор отказала. Највећи фавотит је екипа БАС – а, али раме уз њих је и Јелица ПЕП. Поред њих ту је и Југовић. То су екипе које треба да се боре за наслов првака. Остале екипе су веома уједначене и треба тражити које ће две екипе да испадну из лиге.