9 меморијал Никола Караклајић

Резултати

25.08.2015.

Као што смо и прогнозирали, вођена је велика и беспоштедна борба за вредне награде. Највећи фаворит по рејтингу, омладинац који је експлодирао овог лета од Видовданског турнира у Старим Бановцима, Вук Жегарац је са 6 бодова победио испред Луке Будисављевића који је сакупио 5 колико и Вукашин Грчић на трећем месту.
Овај турнир је показао да овде свако сваког да победи. Тако на пример, Марко Ивановић је избугио од Марије Станковић, која је изгубила од Борислава Петровића, а који је пак победио Марка Ивановића. Катарина Несторовић је победила Луку Будисављевића, који је победио Милоша Станковића, а Милош победио Катарину. Таквих примера има још пуно.
Ђорђе Трајковић је био најмлађи учесник који је имао храбрости и борбености да игра против старијих.
Нада Трајковић је подбацила, јер је могла далеко више.
Изненађење је свакако Анђела Матовић, девојчица која се ниоткуда појавила и како кажу они који је мало боље познају игра тек годину и нешто, показала да ћемо на звезданом небу код девојака гледати звезду која ће дуго сијати.
Марија Станковић је показала да може и да јој мало фали да додирне врх. Потребно је још доста рада и одрицања, па јој је измакла награда за прве три девојчице. Катарина Несторивић је након победе над Будисављевићем заслужено узела прву награду за девојчице, испред Анђеле Матовић која је направила изненађење и победила Илију Вуковића, а трећа је била Невена Ђорђевић, која је уз Марију Станковић показала да може да се добро носи са дечацима, па су Милош Станковић у задњем колу против Невене, односно Алекса Вујановић против Марије, морали добро да се помуче.
У пионирској конкуренцији, која је ипак била доста слабија, победио је Марко Милановић као најмлађи са свих 6 победа. Тамара Грчић из ШК Бановаца Дунав добила је награду као најбоља девојчица.
Укупним победницима су уручени пехари, а за троје најуспешнијих и медаље.
Према речима организатора, за следећу годину спремиће још нека изненађења, па ће овај турнир за 10 годину да буде прави јубилеј.
Добар посао као судија обавио је Драган Јосиповић, који је и поделио награде и који је и затворио овај турнир.

 

23.08.2015.

Већ по традицији и то девети пут по реду, ШК Делфин организује турнир у част преминулог ИМ Николе Караклајића.

И ове године окупила су се деца жељна нових доказивања и жељна освајања примамљивих награда. А награде нису ни мало наивне. ШК Делфин на челу са госп. Бранковићем се потрудио да прва награда код омладинаца буде шест плаћених пансиона на првенству Србије, друга награда три пансиона, трећа 3000 динара ваучер итд. Има награде и за најбоље девојчице, тако да ће и најбоља девојчица узети три пансиона за кадетски Србије. Укупно 8 награда за омладинце и пет награда за пионире.
Вредно похвале за организаторе.

Турнир се по традицији одржава на Машинском факултету у Београду. Састав турнира је изузетно квалитетан, јер је међу кадетима доста бивших и садашњих првака Србије, Београда и Војводине.
Из ШК Бановаца Дунав наступа пет такмичара. У квалитетнијој тј. омладинској групи поред брата и сестре Милоша и Марије Станковић, наступају Илија Вуковић и Вукашин Грчић.
У пионирској конкуренцији наступа Тамара Грчић.

Након одиграна 3 кола имамо шест такмичара са по 2,5 бода. Жегарац, Будисављевић, Савић Михајло, Милошевић Милош, Грчић и Станковић Милош. Такав је и редослед. Следи 7 такмичара са по 2 бода, тако да нам следи доста узбуђења у преостала 4 кола.

Без обзира на то ко ће победити, овој деци треба честитати на борбености, хтењу и жељи. У јеку распуста, када њихови вршњаци уживају крај базена, језера и мора, играју се и проводе остатак распуста, ови мали ратници скоро да не знају за одмор.
Од када је почео распуст, многи од њих су потрошили доста дана на игрању рејтинг турнира.

Наравно, ту су и њихови родитељи који их са доста поклоњене пажње прате на ове турнире и стрпљиво чекају.

Само тако децо, само тако родитељи. Упорност, хтење и жеља ће се исплатити.
Сви сте ви победници.