Меморијал Бранка Боговца 30.08.2014.

Резултати

ГЛИГА

Прошло је 3 године од када нема истакнутог играча, човека који је један од најзаслужнијих, зашто је пуно шахиста поникло баш из Батајнице.

Двојац без кормилара, Драган Вуковић и Милош Пеовић још једном су освојили златну медаљу и задали још једанпут нерешив задатак и рекорд који је тешко оборити. Наиме, уз велико залагање и одрицање успели су да направе сјајан турнир.

Окупило се преко 70 дечака и девојчица из разних крајева наше земље у четири старосне групе.
Судијски пар Станковић – Игњатовић из братског клуба Бановци Дунав, дошли су да буду део спектакла.
За то се побринуо крем српског шаха. Мношто бивших и садашњих шампиона Србије, Београда и Војводине се борило за богате награде, али на крају је свако дете понело по неки поклон.
Ово је био и позивни турнир, па су деца која су се такмичила током године на дечијим турнирима у Батајници на основу позива или пласмана добили могућност да учествују.
Потпомогнути са четири сјајна момка судијски пар није имао никаквих проблема да држи ствар у својим рукама.
Деца су као и увек била сјајна, поштена, борбена и добра, али су зато родитељи подстакнути неизвесним партијама, показали да су у праву они ( читај Пеца Катанић ) који су предлагали да се родитељима забрани гледање партија, односно улаз у салу.
На срећу истих и ти спорови ( између родитеља ) су убрзо решени, на задовољство свих.
Награде су уручивали, баш као и прошле године ћерка Бранка Боговца као и Бранкова сестра. И њих две нису скривале одушевљење на бројности, квалитету и организацији. Видело се да им је пуно срце, а скривене сузе уз благи осмех све говориле. Сећање на Бранка живи и живеће.
А на борилишту вођене су праве битке. За шаховске сладокусце, није се знало где пре гледати. Да ли сусрете девојчица А.Ђермановић и А. Ивковић, Ј.Срдановић, М.Станковић, М. Билић, Н, Трајковић или код дечака М. Милошевића, М.Станковића, И. Серафимовића, В.Грчића, Д.Оморјана, В.Жегарца, В.Бранковића и М. Рајковић.
После 5 сати борбе, победници су код млађих девојчица Маријана Билић, код млађих дечака Милош Милошевић, старијих девојчица Александра Ивковић, а старијих дечака Вук Жегарац.
Мора се признати да се управо у Батајници и Бановцима укршта ружа ветрова, која доноси будуће шампионе, па зато и није чудо, што најбољи кадети просто хрле да би играле овакве турнире. Већ следећи такав је у организацији ШК Бановци Дунав у новембру у ОШ Слободан Савковић.  До тада видимо се на неком другом турниру...