8. дечији турнир у шаху крај Дунава 28.10.2017.

 

 

Резултати:

Старији дечаци

Старије девојчице

Млађи дечаци

Млађе девојчице


ШК Бановци Дунав и ОШ Слободан Савковић настављају сарадњу у организацији дечијих турнира у шаху. Осму годину за редом, већ по традицији, задња недеља октобра или прва недеља новембра резервисани су за овај дечији турнир.
Кроз овај турнир је продефиловало много кадетских шампиона Србије. И ове године по традицији, учешће су узели бивши и садашњи шампиони. Марко Милановић, Хана Денић, Марија Станковић и Мирко Шајин шампион из БиХ су управо то. И ако ШК Бановци Дунав могу да се похвале да имају шаховске судије, овај пут због разних обавеза Душан Игњатовић, Далибор Жежељ и Славко Азарић нису могли да одговоре том задатку. Њима је било свакако најтеже, јер са великом љубављу и радошћу дочекују почетак овог турнира. Ове године Иван Раденковић и Милош Пеовић, из братског клуба Глига из Батајнице и Жељко Медар из Капабланке 1992 Нови Сад, били су судије.


За разлику од прошле године када је било преко 100 учесника ове године се окупило 81 учесник. Највише их је било код  млађих дечака 39, старијих дечака 22, млађих девојчица 15 и старијих девојчица 5.
Појавили су се неки и по први пут. Своје ватрено крштење из ШК Бановци Дунав имали су Вук Вукобрат са 2 поена, Огњен Марчета са 2,5 и Марко Цветковић са 3. Обзиром да се ради о дечацима који су предшколци или први разред, пред њима је светла будућност.
Дошла су деца из Београда, Панчева, Крагујевца, Новог Сада, Шапца, Бијељине и других места. Оно што није добро јесте никакав одзив из општине Стара Пазова, јер осим деце из ШК Бановаца Дунав, друге деце није било.
Сваки учесник је добио нешто за успомену. По пет најбољих из сваке групе су награђени, али су награђени и играчи за фер плеј.
Прво место код најмађих дечака са 6 поена освојио је Марко Форђарини из Панчева, друго место припало је Марку Милановићу са 5,5, а треће место Данилу Бјелици.
Код старијих дечака прво место припало је Александру Савићу са 6, колико је имао и Алекса Алимпић. Обојица наступају за ШК Бановце Дунав и Глигу. Треће место припало је Лаву Пајчин из Новог Сада са 5.
Теодора Веселиновић са 6 је била прва, Мила Раденковић са 5,5 друга, а Ирина Вујатовић са истим бројем бодова трећа код млађих девојчица.
У ове групе се играло 7 кола, а у групи старијих девојчица због малог броја учесница ( 5 ) одлучено је да се игра двокружно. Јесте потрајало, али се дошло до реалног пласмана.
Марија Станковић је заузела прво место са 6, Дуња Савић друга са 5,5, а Хана Денић трећа са 3,5.


Сва деца су послужена пецивима и сокићима, а који су били довољни и за њихове пратиоце. ШК Бановци Дунав за помоћ у организацији поред поменуте судијске тројке, захвалност дугује Душану Секулићу из Каисе комерц, МИС Јовановић, пекари Митке, компанији Волво и ОШ Слободан Савковић и директору школе Бошку Милојевићу.