4 меморијал

29.08.2015.

Резултати

И таман када помислимо то је врх, појави се још неко ко пробија границу. Управо је то урадио ШК Глига из Батајнице на челу са Драганом Вуковићем и Милошем Пеовићем, двојцем без кормилара, који снажним веслима грабе ка циљу.
Феноменалан пролаз, свака част мајстори. Све наштимовано, справе подешене и представа у цркви Пресвете богородице у Батајници.
Оно што се збило данас 29.08.2015. превазилази све више и више. Ако је ШК Делфин на меморијалу Николе Караклајића обезбдио вредне награде, онда што каже Милош Пеовић, ових награда се не би постидели ни велемајстори. За 5 победника исто толико шаховских столова. За другог табла и дрвене фируге, за трећег пластичне фигуре. Многи су добили и вредне књиге.
Свака част ШК Глиго! Светозар Глигорић гледа и поздравља. Представа је успела. Деца су отишла задовољна поклонима. О игри? На пример, најстарија група је била јако изједначена. Свако је ту скоро сваког могао победити. На крају, Владислав Бранковић први испред Милоша Милошевића који је други са исто толико бодова. Милош Станковић је кренуо силовито, али на крају ништа, баш као и Вукашин Грчић и Илија Вуковић из ШК Бановци Дунав. Трећег места се срећно дочепао Василије Костић.
Код најмлађих победио је Слободан Пишталовић из Брчког из Републике Српске. Иза његе су били и Владан Милићевић и Ђорђе Трајковић на трећем месту. Марко Милановић, првак до 8 година био је тек на петом месту.
Код најмлађих девојчица, фаворит је била Маријана Билић, која је и оправдала тај епитет. На другом месту после сјајног увода, Марија Станковић са скромних 4,5. Трећа је била Дуња Савић испред бивше првакиње Невене Ђорђевић на четвртом месту и актуелне првакиње до 10 Ање Јовановић на 6 месту.
Код млађих дечака Марко Ивановић најискуснији доказао да је најбољи у овој групи. Био је испред Лава Пајчина и Павла Мијатовића. Иза њих су Алекса Петровић, Аца Савић и Лазара Ивића.
Код старијих девојчица никад исплативије лето није било за Катарину Несторовић. После првог места на меморијалу Николе Караклајића и награде од 3 плаћена кадетска Србије, ево и стола и првог места.
Иза ње биле су Јована Срдановић са истим бројем бодова 6 и на трећем месту Јелена Величковић колико су имале и остале 4 девојчице, Ристић, Радулов, Долаш и Миливојевић.
И ако су временске прилике биле на граници издржљивости, тренери, родитељи и сами играчи били су на висини задатка.
Судијски пар Станковић-Игњатовић је био на висини задатка.
Бранко Боговац је све то посматрао и коментарисао: Децо, ви сте сјајна, биће ту пуно шампиона и велемајстора! Хвала вам за још једну успомену и сећање на мене. Највише хвала Милошу Пеовићу који добро проповеда и Драгану Вуковићу који се побринуо да се за овај турнир чује, да дођу деца из разних крајева Србије.
Кући на крају, деца носе доста лепих успомена и жељу да и следеће године буду учесници овог турнира.