РЕЗУЛТАТИ МУШКАРЦИ

РЕЗУЛТАТИ ДЕВОЈКЕ

 

 

Завршница као у режији Хичкока 16.11.2015.

Да нам је неко пре почетка турнира причао да ће оваква завршница бити одиграна не би му веровали.
Овако се и знало два кола пре кваја да је Нафтагас из Елемира нови шампион и да ће представљати Војводине на првенству Србије 2016 године.

Ипак занимљивија је борба за опстанак, јер чак четири екипе конкуришу за испадање.
Пре тога да се вратимо данашњим резултатима. Елемир и Сомбор су одиграли 3-3 без борбе, тако што су после пар потеза пружили руке и ремизирали.

Исто се догодило и у сусрету између Војводине и Бачке. Нешто узбудљивије је било између Омладинца и Старе Пазове, где су играли Дражић – Скоко коју је први добио и Мариновић – Ковачевић Ђорђе која је после борбе завршена ремијем.

Узбудљиво је било између Бановаца Дунав и Краљице. Краљица је извела ипак неочекивано слаб састав, вероватно се надајући и да ће са њим одиграти повољно. Међутим, Бановци Дунав не желећи ништа да ризикују извели су најискуснији састав. Најзад су поентирали Мирослав Јовановић, Славко Азарић и Михајло Вујасиновић. Можда и кад је било најпотребније. Ту је био и чудо од детета Веља Ивић који је предводио ову екипу до победе на првој табли. Маштраповић је ремизирао против незгодног Ремецког. На жалост, Секулић је изгубио.

Велики подвиг направила је екипа Бора Ивков, савладавши екипу Бешке са 4-2.

Ко испада, питање је. Кренимо редом.
У првој опцији уколико Хајдук изгуби или игра нерешено против Бачке, испада.

У случају да победи Хајдук, а Бановци Дунав одиграју нерешено или победе са Бором Ивковом, а Елемир савлада Краљицу, испада Краљица.

Уколико се све то исто одигра,а Краљица победи или одигра нерешено са Елемиром испада Бора Ивков.

Бановци Дунав испадају једино уколико их савлада Бора Ивков, Хајдук победи, а Краљица ремизира или победи.

Сутра у 15 часова је завршно коло. Много претпоставки, много нагађања, а сутра ћемо видети, шта ће се заиста одиграти.
Јело је већ довољно зачињено, а да ли ће и бити добро за пробу, остаје да се види...

Свакако драму вреди видети, па зато треба и бити на лицу места и испратити Другу лигу Србије – Војводина и аплаудирати свим учесницима на дивној представи.

 

 

Неизвесна завршница 15.11.2015.

 

У Хотелу Сајам, од уторка кључа од шаха и шаховског набоја. Жене су од четврка до недеље одиграли својих пет кола. Четрнаест екипа је мало, када се узме у обзир да је 10 екипа обавезно да пошаље женске саставе. Од тога Сомбор је члан прве лиге за жене, а Стара Пазова и Бешка такође нису послали своје саставе. Према њиховим речима, не желе да инвестирају у женски шах и радије ће да плате казну, баш као и деца коју немају у својим шаховским школама. Но тешка су времена, а треба се доста ангажовати да би се све то и постигло.
Након одиграних 5 кола најбољи је НШК предвођени Данијелом Грујић, Светланом Стојадинов, Миром Мијић и Јеленом Миливојевић.Екипа Сенте је била друга и ако без пораза, а треће место Омладинац из Нових Бановаца.
Бановци Дунав су и овога пута имали најмлађу екипу са просеком играчица од 10 година и завршиле су своје такмичење на 9 месту. Пред Милом, Маријом и Аном је доста простора и година за напредовање...

У мушкој лиги, све пршти... Ко би могао да претпостави да ће екипа Бора Ивков победити Стару Пазову, али се и то десило. Свако скоро сваког може да победи и то је драж шаха.
Па и вечерас, млађана екипа из Бановаца Дунав са три клинца, супротставила се новим прволигашима, екипи Нафтагас и изгубила свега 4-2. Милош и Вукашин нису могли издржати налете Адамова и Беседеша, али је зато већа надиграо млађег Ратковића.
Синоћ је ипак било као у најбоље режираним филмовима. До тада играч који је највише показао, имао победу и над ВМ Казаковим и ремизирао, у поподневним сатима је Урош Петаков поклекао пред омладинским прваком Србије, Вељом Ивићем. Сјајан потез Лф4 и све се касније претворило у доста сигурну егзикуцију. На тај начин Ивић је донео златна вредну победу 3,5-2,5 за свој клуб. И Дуле Секулић се пробудио, што је добро за позитивно расположење и добру атмосферу у екипи.

Борба за опстанак се захуктава. Бора Ивков има 3 меч бода баш као и Бановци Дунав, али за пола бода слабију гол разлику. У нешто бољој ситуацији је Хајдук из Бешке који има 4 бода и који је данас забележио четврти нерешени исход.

Сутра и прекосутра се одлучује у диреткним дуелима, што је и најправедније. Прво сутра играју Хајдук и Бора Ивков, а онда Бановци Дунав – Бора Ивков.
Краљица је у нешто бољем положају са 6 бодова која им исигуравају опстанак.

За шаховске сладокусце нови спектакл....Уживајте, навијајте, стрепите и надајте се да ће клинци издржати...

 

Почела је 2 лига Србије – група Војводина 11.11.2015.

После два одиграна кола најозбиљнију кандидатуру истакла је екипа из Елемира Нафтагас која је и пред почетак сврставана у главне фаворите.
Након одустајања Срема, приступило се новом извлачењу, па је решено да већ у првом колу, можда две најјаче екипе одиграју. Нафтагас против Омладинаца победио 4- 2.
Убедљиво су поражене екипа Бора Ивков против Краљице 6-0, као и Бановци Дунав против прошлогодишњег прволигаша Бачке са 5,5-0,5. Наступила су и два кадета за Бановце и то Велимир Ивић на првој и Вукашин Грчић на 6 столу, али су обојица поражени.
Доста високо поражена је и екипа из Бешке, Хајдук против Старе Пазове са 4,5-0,5.
Мирољубиво 3-3, али доста борбено и неизвесно одиграли су Војводина против Сомбора.
Може се рећи да су поражени изгубили доста високо и да то није реалан однос снага.

У другом колу, Нафтагас је високо победио Бору Ивкова са 5,5-0,5. Једини реми извукао је Вук Жегарац против јаког Синише Попова.
Бачка је доста тесно победила незгодну Краљицу са 3,5-2,5. Меч су обележиле партије Јесенског коме је пала и непојављивање Милана Поповића.
У дербију две екипе из исте општине старији искуснији, али и срећнији била је екипа из Старе Пазове. Предвођена жилавим, Скоком на 6 столу извојевали су победу са 4-2 против Бановаца Дунав. Овога пута Бановци су на 6 таблу убацили Мирослава Јовановића који је био пред победом, али се Скоко одбранио и у контра игри извојевао важну победу. Азарић је доста брзо не желећи да ризикује ремизирао са Стаменковићем. Доста занимљиво је било на првом столу, али после добре борбе Ивић је извукао реми против искусног ИМ Инђић Душана. Најзанимљивија партија се свако партија између Маштраповића и Ковачевић Драгана. После нагураних пешака са обе стране, Маштраповић је жртвовао скакача за два пешака, али уз ловачки пар и слободњака опасно запретио. Ковачевић је покушао да закомпликује, али није успео да се извуче.
Секулић је одиграо доста бледо и под утиском првог кола, још дубље потонуо и у другом колу. Да ли ће играти у 3 колу против Сомбора, питање је ?

Екипа из Бешке је одиграла храбро и достојно се супротставила Сомбору. На крају 3-3 захваљујући инспирисаном Петакову који је победио на првом столу Алмаши Иштвана.
Омладинац је играо после велике борбе 3-3. Веома лепу победу извојевао је Грујић против Влаховића.
Пошто испада једна екипа све очи су упрте у Бору Ивкова. Да ле ће и бити тако остаје да се види до краја. Има још осам кола 24 бода су у игри и свашта је могуће.

Екипа Бановци Дунав и ако најмлађи на турниру са 3 кадета траже своју шансу и прве бодове.
Сутра им се прикључују и девојке. Ана Шакотић, Марија Станковић и Мила Раденковић биће сигурно најмлађа екипа на турниру на женској 2 лиги Србије.
Желимо им пуно среће и успеха.

Што се тиче смештаја, може се рећи да је Хотел Сајам смештен у мирном делу града, окружен зеленилом. То шахистима изузетно прија и паузе користе да по лепом времену уживају у башти хотела.
Собе су чисте и уредне и ако старе. За сада се домаћини труде да гости буду задовољни. Према речима играча и храна је доста коректна, па им остаје да уз пружене услове и одиграју што боље.

 

Почиње 2 лига Србије група Војводина 10.11.2015.

Данас креће најзначајније такмичење за најквалитетније клубове у Војводини.
После тешких припрема, буре око места и  услова играња, хотел Сајам очекује тимове и њихове играче.

Судијски тандем, вероватно Иштван Бринза и Милан Миладинов, најискусније судије у Војводини, надамо се да неће имати тежак посао. Тај посао им је олакшао и Срем из Сремске Митровице који је после рока одустао од такмичења.
Колико се зна и остали клубови муче велику муку око финансија, јер треба одвојити ипак велики новац за трошкове лиге, како мушке тако и женске која креће 12.11. у истом хотелу.

Сада знамо да од преосталих 10 клубова ( према пропозицијама 12 ) траже поред шампиона и будућег тима прве лиге и клуб који ће из ње испасти. Крајишник који је летос прекомандован у прву лигу одакле је одмах и испао и Срем који је одустао, окрњили су квалитет ове лиге.

Кажу да су највећи фаворити за улазак у виши ранг Нафтагас из Елемира, Омладинац из Нових Бановаца и Бачка Пачир која је прошле године испала из прве лиге.

Надамо се да ће услови за игру бити добри, баш као што се и прича по појединим сајтовима, јер се тамо неки турнири већ одржавају.

Шах клуб Бановци Дунав у најмлађем саставу долазе да се суоче са шаховским громадама и што скупље продају своју кожу. Према речима руководства један циљ је остварен, а то је дата шанса Милошу М Станковићу, Вукашину Грчићу и Велимиру Ивићу, који ће предвођени Славком Азарићем, Дулетом Секулићем и осталима покушати да остану у лиги.

Коначно, 17 новембра ћемо знати и какав је редослед на табели и ко је нови шампион.